Önceki Geziler

AZERBAYCAN GEZİSİ

azerbaycan-afis

 13 Nisan

Saat 14:00’de İstanbul Atatürk Havaalanı’nda buluşuyoruz.17:20 – 21:10 İstanbul Bakü uçuşumuz ile Bakü’deki otele yerleşiyoruz. Gezi tanıtımı ve ön bilgiler için kısa sohbet toplantımız ardından odalarımızda dinleniyoruz.

14 Nisan

Kahvaltı sonrası, 2007’de UNESCO tarafından Dünya mirası olarak kabul edilen Bakü’nün Karadağ Rayon’unda, kaya resimleri ve çamur volkanlarıyla bilinen Qobustan’a hareket ediyoruz. Burada bizi çok iyi hazırlanmış bir müze bekliyor. Qobustan gezimiz ardından Bakü’de öğle yemeğimizi yiyecek ve peşine fahri hiyaban oradan şehitler Hiyabanı gezilerini yapacağız. Daha sonra Akşam yemeği, İçerişehir, Gız Galası gezilerimiz olacak. Hazar Denizinin koynunda bir inci gibi süsleyen Bulvar gezisi ve orada nefis bir çay özel Azerbaycan çay sofrası. Burada Hocalarımızla yapacağımız sohbetimiz feyziyle otelde dinlenmeğe çekileceğiz.

15 Nisan

Kahvaltımızı yaptıktan sonra zaman kaybetmeden Quba’ya hareket ediyoruz. Denizden 2350 m. Yükseklikte ve 5 000 tarihiyle yalnız Azerbaycan değil tüm insanlığın en zengin değerlerinden biri olan Kınalık’a varıyoruz. Kınalık’a giderken yolda Dehne’de öğle yemeği yedikten sonra Minare’de güzel doğa manzarasına karşı çay içeceğiz. Yol üstü Beşbarmag Qalası’na uğrayabilmek için zaman kaybetmeden Bakü’ye hareket ediyoruz. Bakü’de Yanardağ ve Ateşgah gezileri ardından İçerişeher’de serbest zaman vereceğiz. Müzikli ve sohbetli Akşam yemeğimizi yiyecek ve dinlenmek üzere otelimize geleceğiz.

16 Nisan

Kahvaltı sonrası Şirvanşahlar devletinin kurulduğu ve ünlü şair Nesimi’nin doğum yeri olan Şamaxı üzerinden Lahic’e gitmek üzere yola çıkacağız. Lahic’te öğle yemeği ardından Qala ve şehir gezisi yapmak üzere İsmayıllı’ya gideceğiz. Akşam yemeğimiz peşine Duyma’da otelimizde dinleneceğiz.

17 Nisan

Kahvaltı ardından Kiş klisesini gezdikten sonra Şeki’de varıp otelimize yerleşiyoruz. Şeki Han Sarayı ve Kervansaray gezilerimizin ardından öğle yemeği yiyoruz. Şeki Qalası’nı gezdikten sonra şehri gezerek alış veriş için serbest zamanı değerlendireceğiz. Akşam sohbetli yemek ardından otelimizde dinlenmeğe çekileceğiz.

18 Nisan

Kahvaltı sonrası Gence’ye hareket ediyor ve otelimize yerleşiyoruz. Diyarşünaslık Müzesi gezimizin ardından öğle yemeğimizi yiyoruz. Han Bağları, Tatlar mescidi, Nizamı Gencevi Mozolesi, H. Aliyev Merkezi gezilerimiz ardından akşam yemeğimizi Göygöl ilçesi Hacıkend yaylasında muhteşem bir manzaraya karşı yiyeceğiz.

19 Nisan

Sabah kahvaltımızı yaptıktan sonra zaman kaybetmeden Havaalanına hareket ediyor ve bir başka yol çizgisiyle Bakü’den Türkiye’mize dönüyoruz.

Genel bilgiler

Coğrafi Konum ve Nüfus

Azerbaycan Güney Kafkasya’da, Hazar Denizinin Batı kıyısında yer almaktadır. Cumhuriyet Gürcistan, Ermenistan, İran, Türkiye ve Rusya ile kara sınırlarına Türkmenistan ve Kazakistan ile deniz sınırlarına sahiptir. Azerbaycan’ın yüz ölçümü 86.600 kilometre kare, nüfusu ise 9 milyondur.

İklim

Ülke ılıman ve subtropik iklim kuşakları arasındadır, bu nedenle iklim şartları oldukça farklıdır. Ocak ayında ortalama ısı + 3 ile – 10 dereceler arasındadır ve temmuz-ağustos aylarında + 26-35 dereceye ulaşır. Bir yıldaki ortalama güneşli saat sayısı 2.900’dür. Yağış azdır.

Giyecek

Mayıs ile eylül ayları arasında kıyı yerleşimlerindeki halk hafif yazlık giysiler kışın ise sıcak tutacak pardösü ve kaban giyer.

Para

Ulusal para birimi manattır (AZN). Bankalar her tür dövizi bozmaktadırlar ayrıca pek çok döviz büfesi de bulunmaktadır. Bankalar çoğunlukla sabah 10’dan akşam 17-18’e kadar çalışmaktadırlar.

İletişim

Telefon iletişimi sorunsuzdur. Oteller doğrudan uluslararası kodlu iletişime sahiptir, ayrıca faks, teleks, kompüter, internet vb. gibi diğer haberleşme olanakları da mevcuttur. İnternet hizmetleri ayrıca pek çok özel acente tarafından da sağlanmaktadır. Sokaklardaki telefon kulübelerinde yer alan telefon aygıtlarının jetonları metro veznelerinde ve gazete bayilerinde bulunmaktadır.

Bankalar ve Döviz Bozma

Genel olarak satın alınan malların ödemesi ulusal para birimi olan Azerbaycan manatı ile yapılmaktadır. Dolayısıyla ülkeye girişte nakit ödemeler için ulusal para birimi bulundurmakta fayda vardır, gayrı nakdi ödemeler için ise konvertasyon gerçekleştirilecektir. Yalnızca harcamanız kadar ve rastgele sokakta değil de yalnızca bankalarda veya bankaların döviz büfelerinde döviz bozdurmanız tavsiye edilir. Başkentin ve diğer büyük şehirlerin hemen her yerinde ve havalimanlarında bulunan bankalar ve döviz büfelerinde döviz kurları arasında çok az fark vardır. Bazı otel ve mağazaların kendi döviz büroları mevcuttur. Bakü’de bankalar 9.00 – 9.30 saatleri arasında açılıp 17.30’a kadar (bazı bankalar geç vakte kadar, bazı döviz büroları ise 24 saat çalışmaktadır) açıktırlar, taşrada ise çalışma saatleri genel kural olarak 9.30 – 17.00 – 17.30 arasıdır (bazı bankalar sadece öğleye kadar müşterilerine hizmet vermektedirler). Başkentin bütün büyük mağaza, otel ve bankalarında kredi kartı ile ödeme yapılabilmektedir. Kredi kartı ile ödeme taşrada da gittikçe yaygınlaşmaktadır. Bölgelerdeki pek çok büyük mağaza ve turistik tesis pos makineleri ile donatılmış olup gayrı nakdi ödeme kabul etmektedirler.Gezi katılım ücreti; 750 EuroBu ücret 30.11.2016 tarihine kadar geçerlidir.

Gezi ücretine dahil olanlar;

Uçak biletiUlaşımKonaklama ve kahvaltıRehberlikMüze girişleriSeyahat sigortası

Dahil olmayanlar;

VizeÖğle ve akşam yemekleriBahşişlerÖzel harcamalarMüzede fotoşraf çekimleriYurtdışı harçları

Unutmayın;

Fotoğraf makinasıYedek pil ve doldurma aletiHarici bellekYürüyüş ayakkabısıYağmurlukÜst üste giyebileceğiniz ince giyimler, gerekirse giyersiniz.Bir kazak,13 Nisan 2017 Saat 14:00’da İstanbul Atatürk Havaalanında buluşmak üzere…

İletişim;

Askintdgezi@gmail.com
Facebook; Aşkın Çakır
Aşkın Türk Dünyası

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir