Önceki Geziler

HORASAN TÜRKMENSAHARA

21 Haziran – 01 Temmuz

21 Haziran Cuma günü saat 16:30’da TK898 THY uçağı ile İstanbul’dan Tahran’a uçmak için Sabiha Gökçen Havaalanında buluşuyoruz. Saat 19:10’da kalkacak uçağımız gece yarısı Tahran’a iniş yaptıktan sonra otelde dinleniyoruz.

22 Haziran Cuma

rtesi, Halı Müzesi ve şehir gezintisi ardından Rey şehrinde geçip Borj Togrul, Sultan Tuğrul’u ziyaret ediyoruz. Bestam Şehri yolu üzerinde AHUVAN kervansarayında çekimler ardından Şahrud kentinde otelimizde dinleniyoruz.

23 Haziran Pazar, Bayazid-ı Bestami ile Abulhasan Harakani ziyaretleri ardından Hoşyaylak’da dinleniyoruz. Kızılbaş kenti Ramiyan’da gezimiz ardından Kumbet Kavus gezimize başlıyoruz. Alış veriş için serbes zamanın ardından otelimizde dinleniyoruz.

24 Haziran Pazartesi,  17.-18 yüzyıl Büyük Türkmen düşünürü Mahdumkulu Firaki ile Döwletmuhammet Azadi ziyaretleri ardından Tanrı Dağı’nda Halit bin Sinan (Halet Nebi) ziyaretleri, Selçuklu balbalları ile Çopan Ata’yı görecek akşam Türkmen köyünde konaklayacağız.

25 Haziran Salı, Köy kahvaltısı, at çiftliğinde ata binme, Turan Duvarı gezisi, nakşi medresesinde çekimler ardından akşam Kayı köyünde konaklayacak Türkmen ozanlarımızın ezgilerini dinleyeceğiz.

26 Haziran Çarşamba,  Gülistan Ormanı ve Korkut Dağı’nda çekimler ardndan Bilkiz padişahın pek bilinmeyen kalasına gideceğiz. Kadim Cuveyn Türk yapılarını çekecek Selçuklu Payitahtı Nişabur’da konaklayacağız.

27 Haziran Perşembe, Kerwansaray , Nizamiye medreseleri,  Firuze( Turkuaz) taşları pazarı, Ömer Hayyam, Şeyh Ferudeddin, İmamzade Mahruh ziyaretleri ardından Gadamgih’de çekim yapacak Hacı Bektaşi Veli’nin doğduğu Fuşengcan köyüne gideceğiz. Ertokuş köyünü de görerek Torbat Cam kentinde otelimizde dinleneceğiz.

28 Haziran Cuma, Hindistanda hükümdar olan Hümayun’un büyük dedesi Şeyh Ahmet Cami türbesi ziyareti, Sultan Melikşah ile Sultan Sencer’in armağanlarınn görülmesi, İlhani Teymuri dönemlerine ait kadim yapılarda çekimler. Kur’an müzesi ziyareti ardından Horasan Turnaları halk oyunları ekibinin gösterisi ardından Molla Abdurahman Caminin doğdugu köyde Mir Alişir Nevai’nin kendi elleri ile yaptığı yapının görülmesi. Şehzade Kasım Enver türbesi ziyareti.

29 Haziran Cumartesi, Nadir Şah Afşar’ın kenti Kelat Nader’e giderek Güneş köşkü ile kaya üzerine yazdırdığı yazıtı göreceğiz. Mavi Camii, Kelat Nader müze gezisi ardından Tus kentine gelerek İmam Gazali, Firdevsi ile Harun ar Reşid zindanını göreceğiz. Akşam yemeği saray restoranında.

30 Haziran Pazar, Meşed’de kapalı çarşı, İmam Rıza türbesi, Horasan hakimi teymurilerin gelini Govherşat Begüm’ün yaptırdığı camii, tarihi yapılarda çekimler ardından alış veriş için serbes zaman veriyoruz.

01 Temmuz Pazartesi, 02:35’de TK889 ile İstanbul’a uçmak üzere Meşed Havaalanına geliyor, 05:30’da İstanbul Havaalanı’na iniyoruz…

Katılım ücreti 1000 Eurodur.
Horasan Türkmensahra içinde ulaşım, konaklama, rehberlik ve yemekler katılım ücretine dahildir. Uçak biletleri, yurtdışı çıkış harcı, seyahat sigortası, fazla bagaj ücretleri ile özel harcamalar ücrete dahil edilmemiştir. Katılım için acele etmekde fayda vardır.

Vize

Türkiye ve İran uzun yıllardır karşılıklı olarak birbirlerine vize uygulamıyorlar.Bu yüzden irana giderken sadece pasaportunuzun olması yeterli.

Yemekler  

Yemek konusunda herhangi bir sıkıntı çekilmiyor. Temizlik yönünden hiç bir sorun yok.

Güvenlik 


Gezginler için son derece güvenli bir ülke. Hiç bir tacize veya rahatsız edecek durumla karşılaşmıyorsunuz.

Hava durumu

Haziran aylarında oldukca sıcak olacak.

Giyecek  

Kadınların malum İran şartlarına uymaları gerekiyor.Başımızı bandana gibi birşeyle yarım da olsa kapamamız ve uzun kollu giyecekler giymemiz gerekiyor. Abartıldığı kadar sıkı kontroller de yok. Yine de özenli olmakda fayda var. Erkekler açısından Türkiye’ye göre bir değişiklik yok..

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir